Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016 – 2017 ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

             
Κύριε  Δήμαρχε,

Εκπροσωπώντας τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διονύσου , αλλά και ως μέλος της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ,θα ήθελα να κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις στον απολογισμό σας πού μόλις ακούσαμε , για τα φλέγοντα και χρονίζοντα θέματα πού αφορούν στην Δημοτική Ενότητα ( Δ.Ε. ) Διονύσου και όχι μόνο, και για τα οποία δυστυχώς δεν έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ όλα αυτά τα χρόνια , παρ’ όλο ότι τα είχαμε θέσει και στον Απολογισμό σας του 2015 ( 29.09.2015 ) και επίσης έκτοτε τα θέτουμε κατ’ επανάληψη στις συζητήσεις των ετησίων Τεχνικών Προγραμμάτων του Δήμου Διονύσου.
Σεβόμενος τον χρόνο σας, θα αναφέρω επιγραμματικά τα κυριότερα από αυτά τα θέματα – προβλήματα :
1.     ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ  ΧΩΡΟΙ  260 στρεμμάτων περίπου , για τους οποίους υπάρχει η αμετάκλητη απόφαση Νο 3070 / 2011 του Εφετείου Αθηνών, με την οποίαν έχουν αποδοθεί στον Δήμο Διονύσου και οι  οποίοι ακόμη περιμένουν την ΟΡΟΙΟΘΕΤΗ τους και ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ τους.
Επίσης δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον Δήμο Διονύσου ΠΡΟΣΦΥΓΗ στον ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ  ΔΙΚΑΣΤΗ  κατά της απόφασης του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ να αποδώσει παράνομα σε τρίτους ( Εθνική Τράπεζα, ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και Συνεταιρισμό Ν. ΑΙΟΛΙΣ ), Κοινοχρήστους Χώρους πού ανήκουν στον Δήμο Διονύσου.
2.     ΤΥΠΕΤ . Ενώ υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου πού αποδίδει τα 43 στρέμματα του ΤΥΠΕΤ στον Δήμο Διονύσου , δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα να του  αποδοθεί ο χώρος αυτός , για να χρησιμοποιηθεί από τους Δημότες.
3.     ΒΩΜΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΟΥ.  Δυστυχώς και εδώ ο Δήμος δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια , παρ’ όλο ότι υπάρχει στον Δήμο ποσό 20.000 ευρώ και έτοιμη σχετική μελέτη για την ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ και ΑΝΑΔΕΙΞΗ  του μοναδικού αυτού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας , παγκόσμιας εμβέλειας.
4.     ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ . Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δ.Ε. Διονύσου για πολλά χρόνια, να γίνει Εντευκτήριο στο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής μας , για το οποίο υπάρχει ανάλογος χώρος και σχετική μελέτη και για το οποίο δυστυχώς και πάλι δεν έχετε κάνει τίποτα.

Θα  τελειώσω επισημαίνοντας δύο ακόμη πολύ σημαντικά προβλήματα τα οποία ο Σύλλογος μας  ΠΡΩΤΟΣ  ανέδειξε την προηγούμενη διετία και αφορούν σε  ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Δήμο Διονύσου και όχι μόνο.
Α) Το πρόβλημα της  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  για το οποίο , παρ’ όλο ότι ο Δήμος έχει προσλάβει εταιρεία  φύλαξης από τον Σεπτέμβριο , εν τούτοις οι κλοπές και οι ληστείες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, πράγμα πού σημαίνει ότι ο Δήμος αμελεί να ελέγξει την λειτουργία της εταιρείας φύλαξης , για να έχει το μέτρο την ανάλογη ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Β)  Το πρόβλημα  των  ΔΙΟΔΙΩΝ  για το οποίο τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε ακούσει για κάποια εξέλιξη και ανησυχούμε, μήπως υπάρξει κάποιος  ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ από το αρμόδιο Υπουργείο και μάς βρει απροετοίμαστους.

Κύριε  Δήμαρχε,
Θα θέλαμε να ακούσουμε την ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ σας, τόσο για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ των ανωτέρω  αμετάκλητων Δικαστικών Αποφάσεων, όσον και για την ΕΚΤΕΛΕΣΗ των εν λόγω έργων, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα, ανάλογα κονδύλια  και μελέτες, στον Δήμο.

Σάς  ευχαριστώ

Κώστας  Μπομπής

Διόνυσος  05.12. 2017