Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

    
                                                      





   ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 28/09/2017  

Προς:   τον κύριο Διονύση  Ζαμάνη
            Δήμαρχο Διονύσου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Εμείς οι κάτοικοι του Αγ. Στεφάνου, έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε, για  ποιό λόγο, με μεγάλη προθυμία, αποδεχτήκατε το πολυνομοσχέδιο που ψήφησε κυβέρνηση του ΣΥΡΥΖΑ το 2016, που επί της ουσίας καταργεί το νόμο 4280/2014, σύμφωνα με τον οποίο λυνότανε οριστικά το οικιστικό το πρόβλημα των ορίων όχι μόνο του Αγίου Στεφάνου αλλά και της Άνοιξης, των Αγίων Αγγέλων και της Ραπεντώσας.

Με τις ενέργειές σας δεχθήκατε  ότι το σύνολο σχεδόν της πόλης μας εμπίπτει στο άρθρο 24 του νόμου 3889/2010 του γνωστού και ως «νόμου Μπιρμπίλη» παραδίδοντας  «αμαχητί» τον Άγιο Στέφανο στην δικαιοδοσία των Δασαρχών.

Οφείλατε να γνωρίζετε, τουλάχιστον ιστορικά, ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές, από τότε που εμφανίστηκε το πρόβλημα της αμφισβήτησης των ορίων μέχρι τώρα, έδωσαν μάχες για την κατοχύρωση τους.

Δυστυχώς είστε ο πρώτος Δήμαρχος που επί της θητείας του επιβεβαιώνεται η  κατάργηση των ορίων του Αγίου Στεφάνου και των άλλων Πόλεων και Περιοχών και μάλιστα στη χειρότερη χρονική συγκυρία, αφού είμαστε σε αναμονή της ανάρτησης των δασικών χαρτών.
      
Και η αναντιστοιχία των λόγων και των πράξεων σας φτάνει στα όρια της «κοροϊδίας» αφού πριν τρεις μήνες στείλατε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τους χάρτες του Δήμου Διονύσου ως καθ' όλα νόμιμους  και μάλιστα με πορτοκαλί περιγράμματα ακόμη και  για τις περιοχές των αστικών πυκνώσεων.

Αναθέσατε δε και σχετική μελέτη στο δασολόγου κύριο  Χλύκα, τον οποίο μάλιστα θεωρούσατε ως  καταλληλότερο μελετητή για το σκοπό αυτό και σήμερα δεν την παραλαμβάνετε (!!!). Τι σας τρόμαξε κύριε Δήμαρχε;

Μήπως γι’ αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης  Ιουλίου του 2017, αναιρέσατε τα πορτοκαλί περιγράμματα  και αρχίσατε να τηρείτε με  θρησκευτική ευλάβεια και χωρίς καμία αντίσταση το άρθρο 24 του «νόμου Μπιρμπίλη».

Μας χρεώνεται με μειωμένο ΤΑΠ, όπως έχουν όλες οι εκτός σχεδίου περιοχές και τι ειρωνεία καμαρώνετε ότι με τη μείωση αυτή «υπερασπίζεστε» τα δικαιώματα των Δημοτών και «νοικοκυρεύετε» σιγά – σιγά τον Δήμο.

Βεβαίως ξεχνάτε κύριε Δήμαρχε,  ότι οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και των άλλων περιοχών, πληρώνουν για τα ακίνητά τους ΕΝΦΙΑ ως εντός ορίων οικισμού και όχι ως εκτός σχεδίου πόλης.    

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να ενημερώσετε τους Δημότες, γιατί η Νομική  Υπηρεσία, σας συμβούλευσε, να μην έχουμε στο Δήμο μας Κτηματολόγιο αλλά να παραμείνουμε στο Υποθηκοφυλακείο, κάτι που πετύχατε με την προσφυγή σας στο Σ.τ.Ε.    

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε μήπως θα πρέπει να  προγραμματίσετε μια  δημόσια συζήτηση για να ενημερωθούν οι Πολίτες για την τύχη των Πόλεων τους από σας προσωπικά.

Διαφορετικά μπορεί να πιστεύουμε ότι ο  κατάλογος αυτών που προσπαθείτε να  μας αποσιωπήσετε  είναι μεγάλος και αφορά ακόμη και κοινωνικά ευαίσθητα θέματα και όσο δεν ενημερώνετε τους δημότες τόσο η κοινωνία δεν μπορεί να είναι ήσυχη για το μέλλον της.
 
Προς το παρόν μένουμε εδώ…..


Για την «Συμμαχία για τον Πολίτη»
(Δημοτική Ενότητα Αγίου Στεφάνου)



ΕΛΕΝΗ  ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ