Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Διαφάνεια στις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Διονύσου & στις δικαστικές εκκρεμότητες της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου

Με επιστολή της προς την  Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την οποία κοινοποιεί και προς τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.  Γιαννίτση, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ζητά την παρέμβαση τους για την Διαφάνεια στις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Διονύσου και τις δικαστικές εκκρεμότητες της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου.

Ταυτόχρονα, φέρνει το θέμα αυτό για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Νοεμβρίου 2011. Γιατί ο κ. Δήμαρχος απαξιοί να απαντήσει στα εύλογα αιτήματα μας, δείχνοντας μιαν ανεξήγητη περιφρόνηση τόσο προς τις πρόνοιες του νόμου, όσο και προς μια δημοτική παράταξη.

Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι, έχει γίνει κατάχρηση της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων, χωρίς στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, να συντρέχουν νόμιμοι και αιτιολογημένοι λόγοι και επειδή στις διαδικασίες των απευθείας αναθέσεων έχουν παρατηρηθεί διάφορα φαινόμενα, όπως κατατμήσεις και άλλα (περίπτωση Αγγέλικα) με προσχηματικές αιτιολογίες, κατά τη συζήτηση τους.

Επειδή στη συζήτηση σχετικά με το θέμα «Ορισμός δικηγόρου – εξωτερικού συνεργάτη προς νομική εκπροσώπηση του Δήμου και υποστήριξη αίτησης ακύρωσης του Δήμου κατά πρωτοκόλλων επιβολής ειδικής αποζημίωσης του Δασαρχείου Πάρνηθας», προέκυψαν διάφορα σοβαρά θέματα, όπως πρόστιμο 12 εκατομμυρίων €. Ζητήσαμε τα ακόλουθα έγγραφα:
α. Την από 1.3.2011 πράξη του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
β. Την με αριθμ. 225/2009 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κρυονερίου
γ. Την από 13.4.2009 αίτηση ακύρωσης της Κοινότητας Κρυονερίου για την ως άνω υπόθεση
δ. Τα με αριθμ. 902 έως και 908/2009 πρωτόκολλα επιβολής ειδικής αποζημίωσης του Δασαρχείου Πάρνηθας
ε. Τη σχετική με την υπόθεση απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
στ. Και όποιο άλλο σχετικό έγγραφο αναφέρεται στην ως άνω υπόθεση

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με τις υπ’ αριθ. πρωτ. 29427/20.09.2011 και 30316/27.09 επιστολές μας, που σας επισυνάπτουμε, καταθέσαμε στον κ. Δήμαρχο Διονύσου τα παρακάτω αιτήματα μας.

1.   Χορήγηση αντιγράφων των τιμολογίων από την  1/1/2011 μέχρι σήμερα, που αφορούν αμοιβές για την υλοποίηση των απευθείας αναθέσεων του Δήμου Διονύσου.

2.   Χορήγηση αντιγράφου του Φακέλου σχετικά με τις δικαστικές εκκρεμότητες της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου, που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον ενιαίο σήμερα Δήμο Διονύσου και ειδικότερα αυτές, που αφορούν τα  πρωτόκολλα  επιβολής ειδικής αποζημίωσης του Δασαρχείου Πάρνηθας ύψους 12 εκατομμυρίων Ευρώ.
         
Σύμφωνα με το νόμο  3852/2010 - Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, άρθρο 69, παράγραφος 3:

«Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητήσει από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του.
Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.»

Επειδή μέχρι σήμερα πέρασαν άπρακτες αυτές οι προθεσμίες και ο κ. Δήμαρχος Διονύσου απαξιοί να απαντήσει στα εύλογα αιτήματα μας.

Παρακαλούμε τη Διεύθυνση σας να ενεργήσει, ώστε να υπάρξει η σχετική με το νόμο συμμόρφωση του Δημάρχου Διονύσου.

21.11.2011   Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων